Make-up,  Reviews

Cele mai vândute palete de farduri sub 89 lei

Paletele de farduri au constitui întoteauna un element atrăgător din colecția de makeup a oricărei femei. De la cele mai micuțe variante care erau la modă acum ceva ani (cu 4 farduri de obicei), până la paletele impresionante din ziua de azi ce surprind prin colorit, texturi și design, iubitoarele de makeup au cel puțin câteva la îndemână. 

Prețurile acestor articole sunt extrem de variate și pot ajunge până la câteva sute de lei. Există însă și o mulțime de variante foarte accesibile ca preț, la o calitate similară, care în final îți pot oferi un look impecabil. Cu o tehnică potrivită, cred că și cea mai banală paletă te poate ajuta să obții un machiaj drăguț. Până la urmă, dacă nu e tehnică, nici cea mai scumpă paletă nu te va ajuta prea mult.

Astăzi identificăm cele mai vândute palete din online-ul românesc și ca de obicei magazinele luate în calcul au fost Notino, Elefant, eMag, acestea conținând cele mai variate branduri de cosmetice. Criteriile de sortare au fost: Notino (cele mai vândute), Elefant (bestseller), eMag (cele mai populare), de unde am selectat primele 10 rezultate.

Notino

 1. Makeup Revolution Reloaded – Iconic
 2. MUA Makeup Academy Professional 15 Shade Palette – Fire Vixen
 3. NYX Professional Makeup Ultimate Edit Petite Shadow – Warm Neutrals
 4. I Heart Revolution Chocolate – Chocolate and Peaches
 5. Makeup Revolution Forever Flawless – Decadent
 6. Max Factor Masterpiece Nude Palette – Cappuccino Nudes
 7. Revolution PRO New Neutral – New Neutral
 8. Rimmel Magnif’ Eyes – Jewel Edition
 9. Essence The Nude Edition – Pretty in Nude
 10. Catrice The Fresh Nude Collection – Newly Nude

Elefant

 1. Makeup Revolution Soph X Eyeshadow
 2. Ingrid Cosmetics Fard de ochi Smokey Eyes
 3. Makeup Revolution Paleta farduri de ochi Re-loaded, Iconic Newtrals
 4. Makeup Revolution Paleta farduri de ochi Re-loaded, Iconic Vitality
 5. Makeup Revolution Paleta farduri de ochi, I Heart Makeup, Chocolate Mint
 6. Essence Paleta farduri de pleoape Essence Be An Original!
 7. Kiko Milano Fard de pleoape Bright Quartet Baked Eyeshadow Palette
 8. Makeup Revolution Fard de ochi I Love Makeup, Caramel Palette
 9. Revlon Fard de ochi Colorstay 16 Hour, 526 Romatic
 10. Rimmel Paleta de farduri pentru pleoape Rimmel MagnifEyes

eMag

 1. Makeup Revolution London – Re-Loaded Affection
 2. Makeup Revolution London – Re-Loaded Basic Mattes
 3. Bourjois Eye Catching Nude 03 Nude
 4. Makeup Revolution X Soph Extra Spice
 5. Makeup Revolution Ultra 32 Flawless Matte
 6. Bourjois Beau Regard Place de L’Opera
 7. Rimmel London Magnif’eyes 002 Blush Edition
 8. Makeup Revolution Ultra 32 Flawless
 9. Makeup Revolution Ultra 32 Beyond Flawless
 10. Bourjois Beau Regard Rue du Café

 

Cum interpretez eu rezultatele?

>>  Locul 1 Notino – Makeup Revolution Reloaded – Iconic 3.0.  Paleta are 15 nuanțe neutre și este un bestseller pentru brand. Pe site-ul oficial culorile paletei sunt mai deschise și avem 11 nuanțe sidefate de rose-gold, piersiciu, chihlimbar și 4 nuanțe mate de crem și maro. Pentru a amplifica pigmentul nuanțelor sidefate, se poate aplica un spary de fixare pe pensulă, iar efectul va fi mult mai intens.

Makeup Revolution Reloaded - Iconic
Makeup Revolution Reloaded – Iconic

 

>> Elefant are pe primul loc o paletă de la Makeup Revolution în colaborare cu creatoarea de conținut sophdoeslife ce are un canal de youtube pe zona de beauty, lifestyle și modă. Paleta conține 24 de nuanțe vibrante dintre care 14 mate și 10 sidefate, creând astfel un echilibru când vine vorba de efectuarea unui machiaj complet. Culorile versatile o fac potrivită pentru orice sezon al anului. De la nuanțe de piersiciu deschis până la mov prună și verde kaki, este o paletă interesantă de care nu mă mir că ocupă un loc fruntaș în preferințe.

Makeup Revolution Soph X Eyeshadow
Makeup Revolution Soph X Eyeshadow

 

 

>> Locul 1 pe eMag este tot o paletă de la Makeup Revolution London – Re-Loaded Affection ce este și ea un bestseller al brandului. Conține 15 nuanțe intense, mătăsoase și ușor de întins. Site-ul oficial susține că paleta este constituită din pigmenți, ceea ce oferă culorilor un aspect viu și intens. Regăsim nuanțe de auriu, roz, burgundy și o nuanță închisă de glitter.

Makeup Revolution London - Re-Loaded Affection
Makeup Revolution London – Re-Loaded Affection

>> La o primă vedere a clasamentelor, nu ai cum să nu observi prezența impunătoare a brandului londonez Makeup Revolution. Jumătate din paletele de farduri aparțin acestuia, acesta reușind să câștige inimile și buzunarele româncelor. Varietatea mare de produse, prețurile accesibile și calitatea bună a paletelor au determinat probabil succesul în aceste clasamente.

>> Cu o varietate atât de mare de produse, nu este de mirare că nu am găsit nicio paletă de farduri comună tuturor clasamentelor.

>> Makeup Revolution se regăsește pe prima poziție în toate clasamentele locale.

>> Am găsit destul de multe palete ce copiază ca design și coloristă o serie de produse high-end. Brandul Makeup Revolution este “expert” la a crea copii după produse mai scumpe, schimbând pe ici pe colo un pic aspectul. Deși comportamentul nu este unul de încurajat, paletele se bucură de un succes incredibil. Cred însă că și calitatea fardurilor le determină popularitatea, ce rezultă în final într-un raport calitate/preț greu de egalat.

>> Clasamentele sunt dominate de palete în nuanțe neutre, ce se potrivesc cam în orice situație și ocazie.

 

Cum arată topul de peste hotare?

Pentru acest clasament am ales site-ul Amazon.com, luând primele 10 rezultate din categoria celor mai vândute palete de farduri (bestseller), ce nu depășesc 22 dolari (~89 lei).

Amazon.com

 1. COVERGIRL Trunaked Scented Eye Shadow Palette, Chocoholic
 2. LAMORA EXPOSED Eyeshadow Palette
 3. L.A. Girl Beauty Brick Eyeshadow, Nudes
 4. BestLand 60 Colors Eyeshadow Palette
 5. BoxDr Pro 12 Colors Naked Eyeshadow Makeup Palette
 6. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Ultimate Shadow Palette, Eyeshadow Palette, Warm Neutrals
 7. Maybelline Nudes Of New York
 8. wet n wild Color Icon Eyeshadow 10 Pan Palette Comfort Zone
 9. UCANBE Spotlight Eyeshadow Palette Professional 40 Color Eye Shadow
 10. BestLand 39 Color Rainbow Eyeshadow Palette

 

>> Locul 1 pe Amazon este ocupat de o paletă de la COVERGIRL Trunaked Scented Eye Shadow Palette, Chocoholic. Sincer, la cum arată nuanțele pe Amazon m-a surprins să ocupe prima poziție. M-am uitat însă și pe site-ul oficial al brandului, iar culorile sunt mult mai frumoase și mai ușor de purtat. Nuanțele sunt în zona de maro, roz și un gri închis astfel că se poate folosi zilnic indiferent de ocazie.

COVERGIRL Trunaked Scented Eye Shadow Palette, Chocoholic
COVERGIRL Trunaked Scented Eye Shadow Palette, Chocoholic

>> Spre deosebire de classmentele locale unde Makeup Revolution este lider de poziții, surprinzător, aici nu am găsit nicio paletă de-a lor (în primele 10 poziții analizate). Am găsit în schimb o multime de branduri de care nu am auzit și care pentru noi ar putea fi lejer considerate niște “no name-uri”.

>> Dacă la noi paletele neutre sunt cele mai populare, aici am regăsit și palete de tip “curcubeu” cu extrem de multe nuanțe. Personal nu le găsesc foarte practice. Le-aș vedea utile dacă ești poate makeup-artist și ai nevoie de o gamă variată de culori pentru a le mixa și obține nuanțe specifice.

 

Concluziile mele

Pe piața locală brandul Makeup Revolution a ieșit de departe cel mai iubit producător de palete de farduri. Se observă o discrepanță mare între numele prezente în clasamentele noastre și cele de pe Amazon. Atât la noi cât și pe Amazon, copiile după produse mai scumpe sunt destul de populare. Am găsit o mulțime de palete ce seamănă izbitor de mult cu altele mult mai scumpe din zona high-end, la noi fiind produse marca Makeup Revolution, iar peste hotare de diverse alte branduri. Având în vedre însă că majoritatea producătorilor trec ca și termen de valabilitate 1 an de la deschidere, iar terminarea unei palete în acest interval de timp este practic imposibilă…mai poți să condamni apetitul pentru paletele “cheap and chic” ?

 

Și dacă v-a plăcut acest articol, s-ar putea să vă intereseze și:

2 Comments

  • Ana

   Buna Mihai, As recomanda prietenului tau un BB cream sau un CC cream. Sunt mai lejere, contin ingrediente benefice tenului si au un potential alergen mai scazut. O zi productiva sa ai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *