Make-up,  Reviews

Cele mai vândute rujuri mate sub 59 lei

Rujul mat. Atât de iubit, apreciat, căutat și popularizat produs cosmetic. De câțiva ani buni rujul mat a devenit un must have în trusa de cosmetice a oricărei femei. Nu doar că oferă o rezistență îndelungată pe buze, formulele mate au de obicei și o pigmentație mai bogată, scutindu-te de povara reaplicării pe parcursul zilei sau de incidentele neplăcute când jumătate din ruj îți rămâne pe ceașca de cafea. Dacă până nu demult rujurile mate echivalau cu o aplicare neuniformă și buze uscate, formulele lansate în ultimii ani nu doar că oferă o rezistență îndelungată, ci și o pigmentație bogată, aplicare ușoară și confortabilă pe buze.

Cu toate astea, găsirea formulei potrivite, care nu usucă buzele, nu se transferă, rezistă cât mai mult timp…poate fi o misiune grea, în special cu atâtea opțiuni pe piață. De aceea, pentru că îmi plac rujurile mate, am decis să continui seria “celor mai vândute…” cu acest tip de produs și să vedem împreună care sunt caștigătoarele.

Magazinele online luate în calcul au fost Notino, Elefant, eMag, acestea conținând cele mai variate branduri de cosmetice. 
Criteriile de sortare au fost: Notino (cele mai vândute), Elefant (bestseller), eMag (cele mai populare), de unde am selectat primele 10 rezultate.

 

Notino

 1. Catrice Generation Matt
 2. Maybelline SuperStay Matte Ink
 3. Essence Velvet Matte
 4. Makeup Revolution Matte
 5. Makeup Revolution Nudes Collection Matte
 6. Revolution PRO New Neutral
 7. Maybelline Color Sensational Powder Matte
 8. L’Oreal Paris Ultra Matte Les Chocolats
 9. Makeup Revolution Iconic Pro
 10. Makeup Revolution Halloween Matte Liquid Lip

Elefant

 1. INGRID COSMETICS Ruj lichid mat
 2. Makeup Revolution Iconic Matte
 3. Maybelline Superstay Matte Ink
 4. KIKO MILANO Ruj mat Velvet Passion
 5. Catrice Generation Matt Comfortable Liquid Lipstick
 6. Nyx Soft Matte Lip Cream
 7. L’Oreal Paris Ultra Matte Les Chocolats
 8. L’Oreal Paris Infaillible Long Lasting
 9. Bourjois Rouge Edition Velvet
 10. INGRID COSMETICS Ruj de buze matifiant

eMag

 1. Astor Perfect Stay Transfer Proof
 2. Bourjois Rouge Edition Velvet
 3. Rimmel London Stay Matte
 4. Maybelline Superstay Matte INK
 5. Miss Sporty Matte to Last 24H
 6. Max Factor Lipfinity
 7. L’Oreal Paris Infaillible 24H
 8. Rimmel London Provocalips 16H
 9. L’Oreal Paris Ultra Matte Les Chocolats
 10. Revlon Ultra HD Matte
Cum interpretez eu rezultatele?

>> 2 rujuri am găsit comune tuturor clasamentelor – Maybelline SuperStay Matte Ink și L’Oreal Paris Ultra Matte Les Chocolats

>> Maybelline SuperStay Matte Ink – este un ruj lichid extrem de rezistent pe care am avut ocazia să îl testez. Rămâne pe buze aproape întreaga zi, iar pentru îndepărtarea lui este necesar un ulei demachiant. Deși este un ruj mat, o dată aplicat și uscat pe buze se simte foarte confortabil. Culorile sunt foarte pigmentate, iar produsul este rezistent la transfer. Ca majoritatea rujurilor mate, tinde să usuce buzele, așa că ai grijă să le hidratezi foarte bine la finalul zilei. 

Maybelline SuperStay Matte Ink
Maybelline SuperStay Matte Ink, 37 lei – Notino

 

>> L’Oreal Paris Ultra Matte Les Chocolats – aroma intensă de ciocolată cred că îi aduce jumătate din popularitate acestui ruj. Deși are o consistență ușor lipicioasă, produsul rezistă foarte bine pe buze ore îndelungate și este rezistent la transfer. Ca orice ruj mat, acesta arată bine pe niște buze hidratate și exfoliate. Așa că nu uita de exfolierea acestora înainte de aplicare.

L'Oreal Paris Ultra Matte Les Chocolats
L’Oreal Paris Ultra Matte Les Chocolats, 50 lei – Notino

>> Notino are pe locul 1 un ruj lichid de la Catrice din gama Generation Matt Comfortable. Deși mat, produsul oferă un aspect catifelat, se simte confortabil pe buze și are un miros subtil dulceag. Este un produs vegan și conține ulei de jojoba, ajutând astfel la menținerea hidratării buzelor.

Catrice Generation Matt Comfortable
Catrice Generation Matt Comfortable, 20 lei – Notino

>> În topul clasamentului pe Elefant regăsim un ruj lichid de la Ingrid Cosmetics. Nu este de mirare având în vedere popularitatea de care se bucură brandul pe acest site. Formula este îmbogățită cu vitamina E ce privine uscarea buzelor, făcând produsul ușor de purtat și confortabil. Are o textură lejeră, cremoasă și nu este lipicios.

Ingrid Cosmetics Liquid Lipstick Matte
Ingrid Cosmetics Liquid Lipstick Matte, 25 lei – Elefant

>> eMag are pe prima poziție un ruj lichid în 2 pași de la Astor din gama Perfect Stay Transfer Proof. Primul pas constă în aplicarea culorii, iar la pasul 2 se aplică un luciu transparent pentru un plus de strălucire și longevitate. Produsul este rezistent la transfer, ușor de aplicat și de purtat.

Astor Perfect Stay Transfer Proof
Astor Perfect Stay Transfer Proof, 29 lei – eMag

 

>> 30% din produsele din clasament aparțin companiei L’Oreal cu produse de la Maybelline, L’Oreal, Nyx.

>> Coty deține 20% din clasament cu branduri ca Bourjois, Rimmel London, Miss Sporty și Max Factor.

>> Jumătate din clasamentul Notino este ocupat de produse aparținute de Makeup Revolution. Acesta este un brand destul de controversat (însă foarte popular afară), aducându-i-se de multe ori acuze că imită în design, coloristică și formulare o serie de produse high-end (în special la capitolul palete de farduri).

>> Aproape 75% dintre rujurile din clasament sunt sub formă lichidă. Acest lucru se datorează probabil ușurinței de aplicare pe care ți-o oferă un astfel de ruj, în detrimentul batonului clasic de ruj. Având o pigmentație bogată, precizia este absolut necesară în vederea obținerii lookului perfect.

Cine cred eu că lipsește?

Un ruj mat pe care eu îl îndrăgesc foarte tare este cel de la Wet n Wild din gama Liquid Catsuit. Este disponibil în mai multe nuanțe, foarte pigmentat și cu un aplicator care facilitează mult aplicarea produsului. Se găsește atât pe eMag cât și în magazinele Kendra. Este foarte confortabil pe buze, nu se transferă și nu usucă buzele.

Wet n Wild Liquid Catsuit
Wet n Wild Liquid Catsuit, 45 lei – eMag

 

Cum arată topul de peste hotare?

Amazon.com

 1. Almay Lip Vibes
 2. Revlon Super Lustrous Lipstick
 3. Maybelline SuperStay Matte Ink
 4. Milani Color Statement Matte Lipstick
 5. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Matte Lipstick
 6. Maybelline New York Color Sensational Creamy Matte Lipstick
 7. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Soft Matte Lip Cream
 8. Revlon ColorStay Overtime Lipcolor
 9. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Lip Lingerie Matte Liquid Lipstick
 10. wet n wild Megalast Liquid Catsuit

>> Și aici avem în top rujul de la Maybelline SuperStay Matte Ink. Nu este de mirare având în vedere notorietatea acestui produs și promovarea extinsă de care a avut parte. De cand a fost lansat l-am văzut în teste la extrem de mulți influenceri de afară și de la noi.

>> 50% din clasament este ocupat de produse aparținând companiei L’Oreal, cu produse marca Maybelline și Nyx.

>> Produsul care se află pe primul loc nu este disponibil în România, brandul Almay comercializându-se numai în USA.

>> Proporția dintre rujurile de tip baton si lichide este egală.

Concluziile mele

Există o varietate mare de rujuri mate pe rafturile magazinelor, iar ca să ajungi la inimile consumatoarelor este nevoie să gasești echilibrul perfect între rezistență, confort, transfer și pigmentație. Este greu…motiv pentru care nu este de mirare că avem doar 2 produse comune celor 3 clasamente și ulterior doar unul singur regăsindu-se și în clasamentul Amazon. Ambele aparțin brandului L’Oreal, un gigant în industria cosmeticelor ce reușește să domine clasamentele în rândurile produselor de drugstore. De ce spun asta? Vezi și Cele mai populare fonduri de ten sub 100 lei sau Cele mai vândute anticearcăne sub 100 lei .

Lăsați-mi în comentarii care este rujul vostru mat preferat și dacă ați încercat vreunul din clasamentele de mai sus 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *