Make-up

Cele mai populare iluminatoare sub 59 lei

Chiar dacă iluminatorul nu este neapărat un “must” în trusa noastră de make-up, aplicat unde trebuie și cât trebuie acesta poate face o diferență majoră. Este acel ceva care îți va da instant un aspect glowy, fresh și sănătos. Un strop aplicat pe pomeți, în colțul intern al ochiului, desupra arcadei sau a buzei superioare et voilà, machiajul tău a trecut la nivelul următor. 

Curiozitatea a fost mare și de data aceasta întrucât vroiam să aflu care sunt clasamentele la capitolul celor mai populare și vândute iluminatoare. Și pentru că această rubrică este despre produse “ieftine, frumoase și bune”, limita de preț am setat-o la 59 de lei. De asemenea, am exclus paletele ce conțineau bronzere sau blush-uri și am luat în considerare strict iluminatoarele singulare sau paletele ce conțineau doar acest tip de produs.

Magazinele online luate în calcul au fost Notino, Elefant, eMag, acestea conținând cele mai variate branduri de cosmetice. Criteriile de sortare au fost: Notino (cele mai vândute), Elefant (bestseller), eMag (cele mai populare), de unde am selectat primele 10 rezultate.

Notino

 1. Catrice High Glow Mineral
 2. Makeup Revolution Reloaded
 3. Makeup Revolution Strobe
 4. NYX Professional Makeup Born To Glow
 5. Essence The Highlighter
 6. Wet N Wild MegaGlo
 7. Makeup Revolution Vivid Baked
 8. NYX Professional Makeup High Glass
 9. Max Factor Miracle Glow
 10. I Heart Revolution Goddess of Love

Elefant

 1. Revlon Bronze Glow
 2. IDC Institute Magic Studio Lighting Pearls
 3. Ingrid Cosmetics Strobinggrlow
 4. Makeup Revolution Gold Ingot
 5. Ingrid Cosmetics HD Beauty Innovation
 6. IDC Institute Magic Studio Sun Gold Flash
 7. I Heart Revolution  Makeup Blushing Hearts Golden Goddess
 8. Wet n Wild MegaGlo Highlighting Powder Blossom Glow
 9. Rimmel London Glow Stick
 10. Makeup Revolution Liquid Ethereal

eMag

 1. Miss Sporty Insta Glow
 2. I Heart Revolution Makeup Blushing Hearts Golden Gooddess
 3. Catrice High Glow Mineral Highlighting Powder
 4. Maybelline New York Master Strobing
 5. Shiny Diamond 5 Color Highlighter Palette 3D SeVen Cool
 6. Rimmel London Glow
 7. L’Oreal Paris Glow
 8. Avon True Colour
 9. Maybelline New York Master Chrome
 10. Max Factor Miracle Glow Universal Highlight
Cum interpretez eu rezultatele?

>>  avem 1 singur iluminator ce se regăsește în toate clasamentele. I Heart Revolution vine cu Goddess of Love, un produs ce se aseamănă foarte mult ca design cu un altul mult mai scump de la Too Faced. Acest brand este recunoscut pentru “replicarea” aspectului unor produse high-end și comercializarea acestora la prețuri mult mai accesibile. Raportat la preț (32 lei Notino), vine într-o cantitate mare și anume 10 g. Ambalajul este drăguț, poate un pic cam masiv, însă cu siguranță este travel friendly având în vedere că este confecționat dintr-un carton rezistent. Formula este “coaptă” (baked) și este disponibil în 2 nuanțe (auriu și roz).

 

I Heart Revolution - Goddess of Love
I Heart Revolution – Goddess of Love, 32 lei – Notino

>>  ca și formulare, detașat regăsim iluminatoarele sub formă de pudră (56%). Celelalte tipuri de iluminatoare au procentaje precum 20% baked, 13% lichide,  10% stick.

>>  brandul londonez Revolution Beauty (Makeup Revolution și I Heart Revolution) ocupa 40% din clasamentul Notino și 30% Elefant. Pe eMag situația este destul de ponderată, acolo găsind 30% produse L’Oreal și 30% produse Coty.

>>  Notino are pe primul loc un iluminator de la Catrice High Glow Mineral ce poate fi folosit fie într-un strat fin pe toată fața pentru un efect de luminozitate sau punctual în anumite zone. Are o formulă coaptă, pigmentație subtilă ce permită aplicarea mai multor straturi, iar nuanța universală funcționează pentru majoritatea tipurilor de ten.

Catrice - High Glow Mineral
Catrice – High Glow Mineral, 23 lei – Notino

 

>>  Deși arată mai mult ca un blush/bronzer, Revlon Highlighting Palette ocupă prima poziție în clasamentul Elefant. Cu o pigmentație moderată, produsul poate fi aplicat în straturi până se ajunge la efectul dorit. Nuanțele se potrivesc excelent între ele obținându-se astfel un look natural, în special pe un ten mai bronzat. Aplicat pe o piele foarte albă s-ar putea ca nuanța să nu fie tocmai potrivită. În acest caz, încearcă să-l aplici pe post de blush.

Revlon - Highlighting palette
Revlon – Highlighting palette

 

>> Pe locul 1 la eMag regăsim un iluminator de la Miss Sporty Insta Glow ce oferă o strălucire naturală pielii, este disponibil într-o singură nuanță, iar formula este una de pudră. Aceasta pare a fi o gamă iubită de la Miss Sporty având în vedere că blush-ul câștigător de pe eMag este tot de la Insta Glow (vezi aici topul celor mai vândute blushuri sub 59 lei)

Miss Sporty - Insta Glow Highlighter
Miss Sporty – Insta Glow Highlighter

 

Cum arată topul de peste hotare?

Pentru acest clasament am ales site-ul Amazon.com, luând primele 10 rezultate din categoria celor mai vândute iluminatoare (bestseller), ce nu depășesc ~14 dolari (~59 lei).

Amazon.com

 1. Physicians Formula Murumuru Butter Highlighter
 2. Highlighter Stick, NICEFACE Shimmer Cream Powder Waterproof Light Face Cosmetics
 3. Maybelline New York Master Strobing Stick
 4. L’Oreal Paris Makeup True Match Lumi Glow Nude Highlighter Makeup Palette
 5. Maybelline New York Master Chrome Metallic Highlighter Powder
 6. e.l.f, Jelly Highlighter
 7. wet n wild Megaglo Liquid Highlighter
 8. SACE LADY Liquid Pearl Highlighter Makeup
 9. Ownest 3 Colors Body Luminizer, Waterproof Moisturizing and Glow For Face & Body
 10. COVERGIRL Vitalist Healthy Glow Highlighter, Candlelit

>> pe locul 1 se află Physicians Formula Butter Highlighter. După cum îi spune și numele, acest produs are o consistență la granița dintre pudră și cremă și este un iluminator tare îndrăgit și de către marii creatori de conținut de beauty din afară. Are o textură perlată, fină și este disponibil în mai multe nuanțe. Din păcate acest brand nu se găsește și la noi, însă dacă l-ar aduce eu cu siguranță aș fi prima care l-ar încerca.

Physicians Formula - Murumuru Butter Highlighter
Physicians Formula – Murumuru Butter Highlighter

 

>> 30% din iluminatoarele clasamentului sunt dețiunte de L’Oreal.

>> 40 % din produsele Amazon sunt sub formă de lichidă, apoi 30% pudră, 20% stick și 10% baked. Înteresant având în vedere că la noi pudra a detronat detașat celelalte tipuri de iluminatoare. De obicei iluminatoarele lichide oferă un aspect mai natural pielii și pot fi adăugate cu ușurință și în fondul de ten pentru a da un boost de strălucire feței.

>> 2 iluminatoare de pe Amazon le regăsim și la noi, ambele în clasamentul eMag, și anume:

 • Maybelline New York Master Strobing Stick
 • Maybelline New York Master Chrome

>> și în cazul iluminatoarelor avem multe branduri care la noi nu sunt disponibile. Jumătate din clasament este ocupat de astfel de produse.

Concluziile mele

Locurile fruntașe sunt ocupate de iluminatoare care conferă o strălucire naturală pielii, ceea ce mă bucură mult. Este foarte ușor să cazi în “capcana” acestui produs, să aplici excesiv iar strălucirea să ți se vadă de pe planeta Marte. Româncele consumă de aproape 2 ori mai multe iluminatoare pudră față de cumpărătoarele Amazon și de 3 ori mai puține iluminatoare lichide. Prin urmare avem puține lucruri în comun la acest capitol cu ce se vinde pe Amazon. De la formulă până la branduri, preferințele sunt clar diferite.

 

Și dacă v-a plăcut acest articol, s-ar putea să vă intereseze și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *