Make-up,  Reviews

7 parfumuri pentru sezonul rece

Calde, senzuale și intense. Cam așa ar trebui să fie parfumurile de iarnă. Fie că preferi notele gurmande, lemnoase sau orientale, aromele alese trebuie să reziste frigului de afară, să ne încălzească simțurile și de ce nu…să ne creeze noi amintiri! Astăzi vom vorbi despre 7 astfel de parfumuri ce te-ar putea acompania în zilele lungi și geroase de iarnă, alături de un pulovăraș pufos și o cană de ciocolată caldă.

 

Aroma unică de fistic prăjit și pară te va cuceri din prima! Este un parfum gurmand floral ce rezistă foarte bine pe piele reușind să-ți încălzească simțurile cu aromele calde de migdale și mandarine. Crează o stare de bine și se potrivește unei femei spontane, joviale, care se bucură de viață.

Note de vârf: Fistic, Pară, Mandarine
Note de mijoc: Migdale, Floare de portocal, Magnolie
Note de bază: Lapte de migdale, Tonka Bean, Cashmir, Patchouli

Elie Saab Girl of Now
Elie Saab Girl of Now, 255 lei – 50 ml

 

Dulceața profundă a mierii se potrivește de minune cu anotimpul rece. Atunci când temperaturile scad, parfumurile care rezistă sunt cele cu note intense și molecule solide (cum este mierea), ce nu se evaporă la primul vânt mai rece. Este un parfum puternic, elegant, ce se metamorfozează dintr-o aromă dulce gurmandă într-o poveste cremoasă cu iz de caramel, lemn dulce și patchouli.

Note de vârf: Portocală roșie, Mandarine
Note de mijoc: Miere, Gardenie, Floare de portocal, Iasomie, Piersică
Note de bază: Ceară de albine, Patchouli, Caramel, Licorice

Jean Paul Gaultier Scandal, 343 lei – 50 ml

 

Cu un design elegant și o aromă senzuală, La Nuit Trésor este un parfum dulce, pasional și misterios ce reușește să îți dea o stare de bine și încredere în propria persoană. Mirosul oriental de orhidee vanilată combinat cu Trandafirul negru și Bergamota dau un aer rafinat și aparte purtătoarei. Este genul acela de aromă ce te face să închizi ochii și să spui “cât de bine miroase” !

Note de vârf: Pară, Tangerine, Bergamotă
Note de mijoc: Orhidee vanilată, Căpșuni, Trandafir negru, Fructul pasiunii
Note de bază: Praline, Caramel, Litchi, Patchouli, Vanilie, Cafea, Licorice, Papyrus

Lancôme La Nuit Trésor
Lancôme La Nuit Trésor, 441 lei – 50 ml

 

Un parfum deosebit, senzual și intrigant este cel de la Jimmy Choo. Armonia notelor și persistența îndelungată îi conferă acestuia un aer luxos ce emană încredere și siguranță. Dulceața mandarinei și a perei va pune în evidență feminitatea și delicatețea ta, orhideea din notele de mijloc îți va da un aer misterios și pasional, iar izul de patchouli combinat cu toffee vor face din prezența ta ceva de neuitat.

Note de vârf: Pară, Mandarine, Note verzi
Note de mijoc: Orhidee
Note de bază: Toffee, Patchouli

Jimmy Choo For Women
Jimmy Choo For Women, 149 lei – 60 ml

 

Un parfum aparte ce iese din sfera aromelor floral fructate este Replica By The Fireplace. O combinație interesantă de arome și note lemnoase ce te trasportă olfactiv în jurul unui șemineu călduros unde cuvintele cheie sunt confort, relaxare și fericire. Dulceața vaniliei îți va încălzi spiritul, floarea de portocal și cuișoarele îți vor crea amintiri, iar combinația de castane și cașmir te va face să te cuibărești în hăinuțele proaspăt parfumate până la terminarea iernii.

Note de vârf: Piper roz, Floare de portocal, Cuișoare
Note de mijoc: Castane, Lemn de guaiac, Ienupăr
Note de bază: Vanilie, Peru Balsam, Cashmir

Maison Margiela Replica By the Fireplace
Maison Margiela Replica By the Fireplace, 120 lei – 10 ml

 

Un parfum chic vanilat de care te vei îndrăgosti la primul “puf” este Le Petite Robe Noire. Acesta se deschide cu o serie de note fructate ce îți vor pune instant un zâmbet pe față și te vor face să visezi la ceva frumos. Poate o plimbare pe străzile Parisului înconjurată de aromele elegante și rafinate ale irisului și lemnului dulce…. sau de ce nu, un bal mascat la care rochița ta negră învăluită cu bergamotă și migdale dulci va  întoarce toate privirile. Ce alegi?

Note de vârf: Vișine, Migdale, Fructe de pădure roșii, Bergamotă
Note de mijoc: Lemn dulce, Trandafir, Ceai,
Note de bază: Vanilie, Tonka Bean, Anason, Patchouli, Iris

Guerlain La Petite Robe Noire
Guerlain La Petite Robe Noire, 211 lei – 50 ml

 

Cu un design festiv și o aromă caldă seducătoare, este imposibil să nu iubești acest parfum! Cafeaua și vanilia sunt cele mai pregnante note ce reușesc să dea parfumului acea candoare și magie specifică sărbătorilor. Notele de mijloc și de bază dezvăluie o aromă delicată de migdale, pachouli și lemn de cashmir ce rezistă pe piele un timp îndelungat. Poartă-l în sezonul rece și vei vedea cum mulți ani de acum în colo, primii fulgi de nea îți for aduce un dor nebun de acest acest parfum.

Note de vârf: Pară, Piper roz, Floare de portocal
Note de mijoc: Cafea, Iasomie, Migdale amare, Licorice
Note de bază: Vanilie, Patchouli, Cedru, Lemn de cashmir

Yves Saint Laurent Black Opium
Yves Saint Laurent Black Opium, 396 lei – 50 ml

 

Voi ce parfumuri preferați în sezonul rece? Care este cea mai iubită aromă a voastră de iarnă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *