Skincare

Piele radiantă în 5 pași simpli

Chiar dacă tenul mat este foarte popular astăzi, pielea luminoasă va arăta întotdeauna bine. Nu doar că emană prospețime și tinerețe, dar este și semnalul unui bune funcționări a organismului. Urmează acești pași simpli de îngrijire și vei vedea cum pe zi ce trece tenul tău va arăta din ce în ce mai radiant. Iar dacă ne dorim să obținem acest aspect peste noapte…putem! Vei vedea la finalul articolului cum.

1. Exfolierea

Exfolierea este cel mai important pas atunci când îți dorești o piele luminoasă. Acel glow natural este dat de pielea regenerată care iese la suprafață o dată cu exfoliera. Pielea are propriul său mecanism de regenerare și exfoliere care se repetă la aproximativ 28 zile. Însă o dată cu înaintarea în vărstă acest interval crește, rezultând un ten mai tern și mai încarcat ce are nevoie de ajutorul nostru. Poți alege exfolierea fizică prin intermediul scruburilor sau cea chimică cu acizi (AHA/BHA). Utilizează produse ce conțin acid glicolic pentru a beneficia de o exfoliere chimică eficientă dacă ai un ten uscat sau acid salicilic dacă ai un ten gras. Introdu aceste produse în rutina ta de seară și folosește-le regulat.

Despre exfoliere am vorbit mai multe în acest articol.

2. Vitamina C

Un ingredient potent cu beneficii vizibile de iluminare este Vitamina C. Acest antioxidant puternic luptă împotriva radicalilor liberi, uniformizează textura tenului și reduce aspectul petelor pigmentare sau a cicatricilor post acneice. Există mai multe forme sub care găsești Vitamina C, fie în stare pură (L-Ascrobic Acid), fie un derivat al acesteia. Nu este un ingredient foarte stabil, acesta pierzându-și rapid din proprietăți în cazul exunerii prelungie la lumina sau aer. Prin urmare, caută produse cu Vitamina C în recipiente opace, eventual cu pompiță și evită-le pe cele la borcan.

Vrei să aflii mai multe despre Vitamina C? Atunci citește acest articol.

3. Ceramide

Ceramidele fortifică bariera protectoare a pielii, ajută la reținerea hidratării ajutând pielea să aibă un aspect mai ferm și mai “plin”. Acestea sunt practic lipide (grăsimi) ce se regăsesc în mod natural în pielea noastră. Factori nocivi precum soarele, poluarea și înaintarea în vârstă afectează aceste componente ale pielii, lăsând-o pe aceasta mai vulnerabilă (vezi imaginea de mai jos). Când bariera protectoare este compromisă, tenul începe să piardă hidratarea, este mai predispus la iritații și înroșire (exact opusul unui ten luminos și sănătos). Alege seruri cu ceramide sau creme hidratante ce conțin acest ingredient și fă-ți un obicei din a le folosi.

4. Masajul facial

Masajul ajută la detensionarea musculaturii faciale, îmbunătățirea circulației sanguine și rejuvenarea pielii. Nu doar că tenul tău va arăta mai bine, însă și tu te vei simți mai bine! Poți face acest masaj cu ajutorul unor instrumente speciale (ex: Jade Roller, piatra Gua Sha) sau pur și simplu cu degetele! Aplică un ulei adecvat tipului tău de ten și răsfață-te timp de câteva minute. Făcut în mod regulat pielea ta va căpăta un aspect mai tânăr, mai relaxat, mai luminos și cu mai puține riduri. Uleiul de marula (marula oil) spre exemplu are proprietăți intens antioxidante, conține acizi grași, aminoacizi și poate fi folosit de către toate tipurile de ten. Se absoarbe rapid în piele lăsând-o extrem de catifelată, suplă și luminoasă.

 

5. Produse de make-up

Dacă vrei însă un glow de revistă peste noapte, poți apela la produsele de make-up. De la baze de machiaj, iluminatoare, până la farduri și rujuri, opțiunile sunt nelimitate. Pentru a mima un glow cât mai natural, alege produse cremoase care oferă pielii luciu și un aspect umed (sau pulverizează pensula cu iluminatorul cu un spray de fixare). Un fond de ten hidratant și un anticearcăn în nuanța potrivită pot face minuni! Evită produsele cu glitter, sclipici sau foarte mate. Spray-urile de fixare hidratante care se aplică peste machiaj pot îmbunătăți aspectul machiajului oferindu-i un plus de strălucire, naturalețe și hidratare.

 

 

Recomandări produse

~~Exfoliere~~

Cosrx AHA7 Whitehead Power Liquid
Cosrx AHA7 Whitehead Power Liquid
Geek and Gorgeous Ser Cheer Up 6% Mandelic + BHA Liquid
Geek and Gorgeous Ser Cheer Up 6% Mandelic + BHA Liquid

 

~~Vitamina C~~

Geek and Gorgeous C Glow Ser 15% Vitamina C
Geek and Gorgeous C Glow Ser 15% Vitamina C

 

~~Niacinamide~~

CeraVe Facial Moisturising Lotion
CeraVe Facial Moisturising Lotion

 

~~Ulei facial~~

The ordinary Virgin Marula Oil
The ordinary Virgin Marula Oil

 

~~Jade Roller~~

Revolution Skincare Roller Rose Quartz
Revolution Skincare Roller Rose Quartz

 

~~Make-up~~

Maybelline Master Chrome
Maybelline Master Chrome

 

PIXI Hydrating Milky Mist
PIXI Hydrating Milky Mist

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *