Skincare

Ten uscat? 5 ingrediente cheie pentru rutina ta!

Când ai tenul uscat și simți că orice cremă ai aplica nu este suficient, este timpul să te uiți la ingrediente. Doar că pe ambalaj scrie despre un produs că se adresează tenului uscat, asta nu ne spune mare lucru. Există o serie de ingrediente care fac minuni în cazul tenului uscat, iar astăzi vom vorbi despre ele!

 

Acid lactic

Acidul lactic este un exfoliant blând de tip AHA (Alpha Hydroxy Acids) ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Tenul uscat are și el nevoie de exfoliere, iar atâta timp cât folosim ingrediente blânde, diminuăm riscul iritațiilor sau al uscării excesive. Pielea uscată va deveni mai luminoasă, cu o textură mai uniformă și aspect mai fin. Acidul lactic are și proprietăți de hidratare, prin urmare vei avea duble beneficii din partea lui.

Acid Hialuronic

Acidul hialuronic este un umectant ce are capacitatea de a atrage și reține apa în piele. El poate reține de până la 1000 de ori greutatea sa în apă, de aceea utilizarea lui are efecte rapide și vizibile pe ten. Pielea uscată devine astfel mai elastică, mai hidratată și mai plină. Liniile fine sunt umplute, iar tenul capătă un aspect mai luminos.

Dacă ai tenul uscat, cel mai probabil acesta suferă și de deshidratare, iar acidul hialuronic este exact ce ai nevoie! Aplică un ser cu acid hialuronic pe tenul umezit, apoi vino cu o cremă hidratantă pentru a sigila totul înăuntru. Există și produse ce conțin acid hialuronic multi-molecular, cu greutăți și dimensiuni moleculare diferite pentru a putea penetra atât în profunzime cât și în straturile superficiale ale pielii.

Centella asiatica

Este un ingredient popular regăsit îndeosebi în produsele koreene. Centella Asiatica a fost folosită în medicina tradițională asiatică de sute de ani și era folosită îndeosebi la tratarea rănilor datorită proprietăților sale anti-inflamatoare. Principalele beneficii aduse pielii uscate sunt: hidratare, calmare și întărirea barierei de protecție a pielii. Are și efecte antioxidante ceea ce ajută pielea în lupta cu factorii nocivi de mediu (poluare, praf, raze UV). Conferă pielii uscate o senzație de confort și se regăsește în multe tipuri de produse (creme, seruri, loțiuni tonice etc.)

Ceramide

Ceramidele joacă un rol crucial în menținerea sănătoasă a barierei de protecție a pielii și a unui nivel optim de hidratare. Acestea fac parte în mod natural din structura pielii, însă o dată cu înaintarea în vârstă calitatea și numărul acestora scade. Ele au rolul de a menține celulele pielii “sudate” între ele, favorizând astfel retenția apei în piele. Reducerea iritațiilor, calmarea pielii și îmbunătățirea nivelului de hidratare sunt principalele motive pentru care ar trebui să folosești ceramidele în rutina ta! Tenul uscat le va îndrăgi!

Glicerina

Glicerina este un umectant ce atrage și menține umezeala în ten păstrând pielea uscată elastică și hidratată. Este un ingredient popular în produsele cosmetice, mai ales în cremele hidratante, așa că șansele de a deține deja un produs cu glicerină sunt foarte mari. Totodată, aceasta facilitează penetrarea ingredientelor din produs în piele, crescând astfel eficiența acestora.

 

Voi cum aveți grijă de tenul uscat? Urmăriți niște ingrediente anume când vă cumpărați produsele? Lăsați-mi în comentarii impresiile voastre, mi-ar plăcea să le citesc ☺️.

 

Dacă vrei să aflii mai multe despre tenul uscat, îți recomand următoarele articole:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *