Popularitatea uleiurilor demachiante a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani. Ușurința de folosire și eficiența procesului au fost după părerea mea elementele cheie în atingerea acestei performanțe. Dacă până mai ieri apa micelară era regina demachierii, astăzi uleiurile sau balsamurile demachiante i-au luat locul. Acestea facilitează îndepărtarea machiajului, a protecției solare și a tuturor impurităților de pe ten, în vreme ce sunt și extrem de blânde cu pielea ta. Ce-ți poți dori mai mult?
Astăzi vă prezint 7 alternative de astfel de produse atât din zona de drugstore cât și high-end. După bugetul și preferințele fiecăruia 🙂
1. Nivea Cleansing Oil

Formulat pentru un ten sensibil, acest ulei demachiant conține ulei din semințe de struguri ce ajută la o demachiere blândă și eficientă a tenului. Nu conține parfum și oferă tenului o hidratare ușoară. Poată lăsa senzația unei pelicule uleioase pe ten, însă aceasta va fi îndepărtată cu ușurință cu un gel de curățare. Cei de la Nivea au mai multe variante ale acestui produs, acesta fiind singurul însă care nu conține parfum. Este foarte la îndemână de achiziționat găsindu-se în mai toate supermarketurile și site-urile de profil.
2. The Ordinary Squalane Cleanser

Deși denumirea produsului ar sugera mai mult un gel de curățare, produsul are o consistență de balsam. Acesta se aplică în palme și se masează până devine un ulei ce se aplică pe ten. În contact cu apa se va emulsiona pentru o curățare eficientă a tenului. Produsul conține o serie de agenți de curățare care pe lângă o îndepărtare blândă a machiajului și impurităților oferă și hidratare. Este indicat pentru toate tipurile de ten, are un PH neutru și nu conține alcool.
3. Yves Rocher Sensitive Camomille

Îmbogățit cu ulei de mușețel sălbatic, acest ulei demachiant reușește să curețe, să calmeze și să fortifice pielea. Are o eficiență ridicată, îndepărtează machiajul waterproof, nu irită zona ochilor și nu lasă o peliculă grasă pe ten. Produsul conține peste 97% ingrediente de origine naturală și este formulat fără parfum sau alcool. Se îndepărtează ușor de pe piele lăsându-ți senzația unui ten curat, hidratat și catifelat. Tips: cei de la Yves Rocher au frecvent promoții atât în magazinele fizice cât și în online. Dacă ești cu ochii pe ei, poți găsi acest produs la un preț mai mic.
4. The Inkey List Oat Cleansing Balm

Balsamul de curățare de la The Inkey List are o consistență similară celui de la The Ordinary și funcționează după același principiu. Pentru a ajunge la o consistență uleioasă, acesta trebuie masat în prealabil. Ca și ingrediente cheie, produsul conține extract de ovăz și ceramide ce ajută la întărirea barierei de protecție a pielii. Îndepărtează blând machiajul, praful și impritățile de pe ten și este ideal pentru tenurile sensibile. Reduce aspectul înroșit al pielii și calmează iritațiile. Produsul se găsește la noi în magazinele Sephora, însă de cele mai multe ori nu este în stoc. În acest caz puteți încerca pe cultbeauty.co.uk
5. clean it ZERO Cleansing Balm

Formulat fără parabeni, alcool sau uleiuri minerale, acest balsam de curățare îndepărtează chiar și machiajul waterproof. Curăță în profunzime fără a fi însă agresiv cu pielea. Vine cu o spatulă ce te ajută să iei cantitatea necesară din recipient, eliminând astfel riscul contaminării produsului cu bacterii pe care le-ai putea avea pe mâini. Conține apă termală, vitamina C și E ce ajută la menținerea echilibrului natural de hidratare al pielii. Produsul vine în mai multe variante (Original, Purifying, Revitalizing, Nourishing) fiecare încercând să aducă ceva în plus acestei variante originale.
6. Clinique Take the day off

Cu o textură bogată și mătăsoasă, acest balsam dizolvă eficient machiajul, impuritățile și protecția solară, lăsându-te cu un ten curat și foarte catifelat la atingere. Nu lasă peliculă uleioasă, este extrem de blând cu ochii și este printre cele mai apreciate produse de la Clinique. Nu conține parfum, alcool sau uleiuri esențiale și este recomandat tuturor tipurilor de ten. Conține Vitamina E ce oferă pe lângă beneficii emoliente și efecte puternic antioxidante. Merită încercat !
7. Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

Un ulei demachiant cu textură lejeră este cel de la Kiehl’s. Are o formulă non-comedogenică, nu irită ochii și îndepărtează rapid machiajul feței, chiar și pe cel waterproof. Conține Squalane, Ulei de Primulă și Vitamina E ce oferă beneficii de hidratare și calmare. În plus, Uleiul de Primulă conține un nivel ridicat de acizi grași ajutând astfel și la îmbunătățirea aspectului pielii. Din păcate conține și ulei esențial de lavandă, care este considerat un ingredient cu potențial iritant. Dacă ai un ten mai sensibil, fă un patch test înainte și vezi cum te înțelegi cu el. Se îndepărtează ușor de pe ten și este destul de spornic.
Sunt curioasă voi ce produse de demachiere folosiți. Uleiuri demachiante, ape micelare, servețele demachiante? Care sunt preferatele voastre?
4 Comments
Cristina Drambu
Am incercat sa stau departe de produsele pe baza de ulei, deoarece, mereu cand am incercat ceva cu o cantitate de ulei ceva mai mare ,un cos si-a facut aparitia. Ceea ce imi place la aceste produse ,este textura . Daca tu spui ca ,cel de la Clinique merita incercat ,ii voi da o sansa.
Ana
Of, îmi pare rău sa aud ca îți mai da bătaie de cap câte un cos…și mie mi se întâmpla asta. Uleiul/balsamul demachiant nu ar trebui sa te supere din punctul asta de vedere pentru ca se îndepărtează oricum apoi de pe ten cu un gel de curățare. Dar îndepărtează cel mai eficient machiajul și SPF-ul fata de oricare alt gen de produs. Pupici😘!
Loredana
Imi doresc de mult sa incerc Take The Day Off de la Clinique.
Am avut balsamuri demachiante de la Pupa si de la Zero Banilla si mi-au placut. De atunci, am mai achizitionat unul de la The Body Shop, cu musetel, despre care am citit multe lucruri bune. Inca nu l-am testat.
Ana
Si eu sunt curioasa de cel de la The Body Shop, astept review-ul tau 🥰!