Skincare

7 lucruri surprinzătoare despre pielea ta

Știute sau mai puțin știute, există o serie de lucruri cu adevărat spectaculoase vizavi de pielea noastră. Având în vedere că este cel mai mare organ din corpul uman, cred că merită să îi dăm atenția cuvenită 🙂 Află astăzi ceva nou despre pielea ta și vezi ce poți face să-i dai o mână de ajutor.

 

1. Începi să îmbătrânești în jurul vârstei de 25 de ani

Producția de colagen din piele începe să scadă începând cu această vârstă, iar pielea ta intră ușor pe o pantă descendentă. La început efectele nu sunt atât de vizibile, însă în câțiva ani vei observa cum pielea nu mai este la fel de fermă, luminoasă și parcă observi și un prim rid în jurul ochilor. Ce poți face? Adoptă o rutină de skincare potrivită tenului tău. Folosește produse bogate în antioxidanți, SPF și nu uita de hidratare. Nu putem evita îmbătrânirea, putem doar amâna procesul. Așa că nu aștepta să ajungi la 40-50 de ani ca să ai grijă de pielea ta!

 

 

2. Poziția de somn îți poate contura viitoarele riduri

Atunci când dormi pe burtă sau pe o parte, pielea feței și a decolteului este supusă unei presiuni. Efectuată în mod repetat, aceasta poate contribui la formarea ridurilor și a liniilor fine. Materialul din care este efectuată lenjeria poate de asemenea să formeze cute destul de dure ce se imprimă inestetic pe fața ta. Folosește o față de pernă dintr-un material fin și încearcă să dormi cât mai mult pe spate (știu că nu este cea mai comodă poziție, însă pe termen lung vei avea de câștigat 🙂 ).

 

3. Între 30.000 – 40.000 de celule moarte sunt eliminate la fiecare minut!

Faptul că pielea se regenerează și că la suprafața acesteia avem tot timpul un strat de celule moarte, poate știai. Însă atât de multe? Nici nu ai timp să numeri atât într-un minut…Stai liniștită, acesta este un proces natural, firesc. Ce poți face însă pentru a te asigura că nu se acumulează prea multe celule moarte și că ai un ten proaspăt și luminos? Exfoliezi piele cu regularitate! Dacă vrei să aflii cum poți face asta, aruncă o privire aici.

 

4. Pielea ta are grosimi diferite

Pe călcâie regăsim cea mai groasă piele, de ~1,5 mm, în vreme ce pleoapele noastre au cea mai fină și subțire piele, de ~0.05 mm. Nu e de mirare că și tratamentul acestora trebuie să fie diferit. Ai grijă de pielea din jurul ochilor, menține zona hidratată, nu demachia agresiv și nu uita de ochelarii de soare. Zona din jurul ochilor are extrem de puține glande sebacee, așa că și ridurile își vor face apariția mai rapid aici. Be gentle!

 

5. Tipul de ten ți se poate schimba de-a lungul vieții

Modificări hormonale, sarcină, modificarea climatului, înaintarea în vârstă…toate ne pot afecta modul în care funcționează pielea. Adaptează-ți rutina și produsele în funcție de nevoile tenului tău. Oferă-i ce îi lipsește și evită să rămâi setată pe aceleași creme pe care le-ai folosit în ultimii 5 ani. Găsești pe site informații utile cu privire la fiecare tip de ten: gras, mixt, uscat…tu de care ai ?

 

6. Soarele cauzează 90% din îmbătrânirea tenului

Degeaba facem tratamente scumpe, mergem la saloane sau aplicăm creme minune, dacă uităm de protecția solară. Linii fine, riduri, pete pigmentare, piele lipsită de elasticitate…toate acestea sunt amplificate de soare și razele UV. Dacă vrei să prelungești tinerețea tenului tau,  poartă o cremă cu SPF indiferent de anotimp. Razele UVB sunt mai puternice vara, însă razele UVA (cele responsabile cu îmbătrânirea prematură a tenului) sunt prezente tot timupl anului. Caută un produs ce oferă protecție UVB și UVA (sau broadspectrum) și poartă-l zi de zi. Am vorbit pe larg despre protecția solară, aici.

 

7. Transpirația poate atrage bacterii sau încărca porii

Atunci când facem sport, desfășurăm activități intense sau pur și simplu este cald afară, organismul transpiră mai mult. Lăsată pe piele, transpirația poate atrage bacterii, praf, impurități sau încărca porii. Premizele perfecte pentru apariția coșurilor! Dacă tot ți-ai rupt din timp să faci sport, petrece câteva minute în plus și pentru curățarea feței. Pielea are nevoie să respire!

 

Sunt curioasă, câte din aceste lucruri le știai și tu? Care ți s-au părut cele mai interesante?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *